piatok 29. apríla 2016

The Names

Kapiel s názvom The Names už bolo v histórii hudby niekoľko. Jednou z nich boli aj belgickí The Names, ktorí vznikli roku 1978 v Bruseli v nastupujúcej dobe new wave hudby a post-punku. Zakladajúcim členom bol spevák a basgitarista Michel Sordinia. Kapela najprv začínala hraním v lokálnych kluboch pod názvom The Passengers, no pri vydaní debutového singlu roku 1979 si zmenili meno, ktorým sa neskôr preslávili.

The Names však túžili po zmluve s britským vydavateľom, a tak sa na koncerte Joy Division v Bruseli spojili s legendárnymi Factory Records a postupne začali nahrávať v Manchestri. Roku 1980 s producentom Martinom Hannettom nahrali singel "Nightshift", ktorý veľmi výstižne reprezentoval zvuk kapely - spájal ponuré klávesové melódie s rockom na štýl Magazine či Joy Division a dostal sa aj na 35. miesto v rebríčku UK Indie Chart. The Names tak nadviazali úspešnú spoluprácu s Hannettom, ktorý dohliadal aj na vydanie ich ďalšieho singlu "Calcutta" a následne aj prvého albumu "Swimming", ktorý vyšiel roku 1982.

The Names hrali prevažne v krajinách Beneluxu a vo Francúzsku, avšak mali sa objaviť aj na koncerte v Manchestri roku 1980, kde však nedorazili a ich miesto prevzali New Order krátko po zániku Joy Division. Posledný singel "The Astronaut" vydali The Names roku 1982 taktiež pod Hannettovým velením, ktorý sa však v tej dobe už odpojil od Factory Records a keďže sa vtedy už zlatá éra post-punku blížila ku koncu, kapela sa rozpadla. Ich jediný album a single potom vychádzali sporadicky na kazetách na rôznych labeloch. Roku 1995 sa potom traja hlavní členovia The Names dali znova dokopy a sami vydali album "Nightvision".

O viac ako dekádu neskôr, roku 2007, sa kapela znova spojila, aby zahrala v Bruseli na unikátnom koncerte "A Factory Night (Once Again)". To znamenalo ich návrat, a tak roku 2009  The Names vydávajú nový album "Monsters Next Door". O 5 rokov neskôr vyšla aj kompilácia spájajúca songy z albumov "Nightvision" a "Monsters Next Door" s názvom "In Time". V máji 2015 The Names vydali tretí štúdiový album "Stranger Than You" a k roku 2016 pokračujú v koncertovaní v ich rodnom Bruseli.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára