nedeľa 21. augusta 2016

Al Magliochetti: Dance Macabre (1980)

Meno Al Magliochetti zrejme nikomu nič nevraví, no jedná sa o tvorcu vizuálnych efektov vo filmoch ako The Dark Half, Basic Instinct, Spider's Web či v seriáli Akty X. Magliochetti s efektami pracoval už na škole, kedy vytvoril krátky hororový film "Dance Macabre", ktorý potom získal aj ocenenie za vizuálne a optické efekty.

"Dance Macabre" je príbeh o dvoch zlodejoch, ktorí v noci okradnú a zabijú majiteľa istého obchodu a následne sa na úteku pred políciou ukryjú na miestnom cintoríne. Netušia však, že cintorín je plný duchov, démonov a strašidiel rôznych tvarov, ktorí dvoch násilníkov nenechajú s lupom len tak odísť....

Snímok má len okolo 8 minút a jeho kvalita nie je najlepšia. Je však vidieť, že autor sa s vytváraním postavičiek rôznych démonov naozaj vyhral a sprievodná hudba a zvukové efekty taktiež prispievajú k celkovej strašidelnej atmosfére nočného cintorína plného príšer. Hercov je vo filme minimum, no keďže ide o krátkometrážny študentský film, hlavné je všímať si vizuálne efekty a celkovú atmosféru, čo Al Magliochetti zvládol vcelku úspešne.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára