utorok 7. júna 2016

The Flys

Pred rokom 1976 v anglickom meste Coventry existovala kapela s názvom Midnight Circus, ktorú tvorili: Dave Freeman - spev, gitara, Joe Hughes - basa, Neil O'Connor - gitara, klávesy, spev, a viacero striedajúcich sa bubeníkov. Krátko na to však vďaka hudobnému vývoju na britskej scéne kapela zmenila názov na niečo, čo znelo viac punkovo - a tak vznikli The Flys.

Roku 1976 sa ku kapele pridal bubeník Pete King a The Flys mali pevnú zostavu. Členovia boli ovplyvnení hlavne aktuálnymi skupinami ako The Damned a Buzzcocks, ktorým aj robili predskokanov, avšak do svojej hudby komponovali aj iné, hlavne melodickejšie prvky. Roku 1977 The Flys už vydávali na vlastné náklady svoje prvé EP s názvom "Bunch of Five", na ktorom sa objavili neskôr známe songy ako "Saturday Sunrise", "Love and a Molotov Cocktail", či "Can I Crash Here?". Toto prvé EP, na ktorom počuť punkové korene kombinované s chytľavými power popovými refrénmi, pritiahlo pozornosť spoločnosti EMI, ktorá ich predtým ako Midnight Circus odmietla.

Už v januári 1978 The Flys pod EMI vydávajú druhú nahrávku "Love and a Molotov Cocktail", kde sa okrem dvoch pesničiek z prvého EP objavuje aj ďalšia hitovka s názvom "Civilization". Druhé EP im následne prinieslo značný úspech, pričom bolo označované ako "nepochybne prvý klasický singel roku 1978". V apríli kapela vydáva singel "Fun City" s pesničkou "E.C.4" na druhej strane. Ku koncu roka už na scénu prišiel aj album "Waikiki Beach Refugees", na ktorom sa okrem známych vecí objavujú aj nové pesničky. Rok 1979 pre kapelu predstavoval časté koncerty, no v tom čase ich opúšťa bubeník Pete King, na miesto ktorého sa dostáva Graham Deakin.

V októbri 1979 The Flys do sveta vypúšťajú druhý album "Own" so 14 novými pesničkami, po čom spolupráca s EMI končí. Ani tento album sa však neumiestnil v žiadnych hudobných rebríčkoch, podobne ako ich predchádzajúce nahrávky, a popularite sa tešil akurát medzi fanúšikmi. Po zmluve s vydavateľstvom Parlophone Records ešte vydávajú EP "Four from the Square" a singel "What Will Mother Say?", avšak tu sa ich hudobná kariéra roku 1980 náhle končí a členovia sa vydávajú každý svojou cestou. The Flys sa síce inšpirovali klasickými punkovými kapelami ich doby, avšak s MOD výzorom a power popovými pesničkami plnými chytľavých refrénov by sa ich hudba dala radiť viac k popovej scéne, ktorej súčasťou samozrejme nikdy neboli.










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára