streda 2. marca 2016

Dead Elvis & His One Man Grave

Sen mnohých sa stal skutočnosťou... Sám kráľ je späť! Páchne síce trocha hlinou a rozkladom, ale je počuť, že rock'n'roll má stále v krvi.


Znie to síce trochu strelene, ale je to fakt. Známy biely oblek s obrovským výstrihom (ktorému dominuje poctivo ochlpená hruď), maska kostlivca s nezameniteľným účesom a elektrická gitara vyludzujúca nesmrteľné melódie 50-tych rokov okorenené špinavosťou priamo ako z hrobu. Dead Elvis je iba jeden. Znamená to, že vystupuje a hudbu produkuje sám, čo mu však nebráni výborne mixovať klasické rockabilly plné energie so surovosťou garážového rock'n'rollu. Všetkému samozrejme nechýba ani riadna dávka čierneho humoru na štýl The Cramps. Na koncertoch taktiež medzi pesničkami nechýbajú ani filmové hlášky z kultových "trash" filmov, či rôzne iné vsuvky v podobe revu monštier a podobne, čím vzniká recept za zaujímavú show.

Prvé EP s názvom "Shake!" vydal Dead Elvis roku 2007, po ktorom nasledovalo niekoľko ďalších. Roku 2009 vychádza kompilácia s názvom "Dig 'Em Up!" a roku 2014 svetlo sveta uzrel aj album "Monster Masquerade". Hail to the DEAD king...




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára